15 Temmuz Ortak Basın Açıklaması

HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TİSK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB temsilcileri ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaptık. Birlik olarak aynı anda 81 ilde gerçekleştirdiğimiz ortak basın toplantıları ile 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz.

Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi.

15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi.

O gece Fetullahçı terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı.

Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı.

Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti.

Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu.

Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu.

Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı.

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık.