TOBB Nefes Kredisi Başladı

Üyelerimizin Dikkatine;

TOBB NEFES KREDİSİ PROJESİ YENİDEN BAŞLIYOR.

Üye İşletmelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi Projesi tekrar başlatılmaktadır. Krediye ilişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde Denizbank ve KGF ile imzalanmıştır.

Bu çerçevede, Odamız üyeleri Denizbank Kastamonu Şubesinden 28.04.2020 itibariyle Salı günü itibarıyla başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir.

* Üyelerimizin kullanacağı kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık %7,50 olacaktır.

*Daha fazla üyenin krediden faydalanabilmesini teminen oda/borsalarca kullandırılacak kredilerin azami limiti 100 bin TL olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 3 milyon TL ile 25 milyon TL (Dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 100.000 TL kullanabilecektir.

*Üyelerimizin krediye başvurabilmek için öncellikle odamizdan açıklama olarak "Nefes Kredisi Başvurusu İçindir." ibareli FAALİYET BELGESİ alınması gerekmektedir.

*Protokol imzalanan bankalar, banka komisyonu olarak kredi tutarının binde 3'ü, kefalet tutarının binde 7.5'u oranındaki KGF Komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı