Kastamonu Vali Yardımcımızdan Odamıza Ziyaret

01.06.2018 Cuma günü Kastamonu Vali Yardımcımız Sayın Vedat YILMAZ başkanlığında, odamızda coğrafi işaret alınabilecek ürünler  hakkında toplantı düzenlendi. Yakın tarihte odamızca başvuru yapılan İnebolu Ekmeği ve İnebolu Kızılcık Tarhanası'nın başvurularının hangi aşamada olduğu hakkında bilgilendilrme yapıldı. Sahil bandının kaymakamları ve belediye başkanlarının eşlik ettiği toplantıda, sadece ilçemiz için değil, komşu ilçelerimizde ünlü olmuş ürünlerinde başvurusu yapılacak.  İlk toplantımızda taslak bir liste çıkararak Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, İnebolu, Doğanyurt ilçelerinde belirli bir tarihi olan ve ün kazanmış ürünler tespit edildi. Coğrafi İşaret komisyonu bundan sonraki yapacağı toplantıda hnagi ürünlere başvuru yapılacağının tespitini yapacak ve sekreteryası İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası olan komisyon adına tescil başvurularını odamız yapacak.