1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

2019 yılı ‘İstihdam Seferberliği’ kapsamında İŞKUR ve SGK yetkilileri tarafından TSO üyeleri bilgilendirildi.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kastamonu Üniversitesi TSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu SGK İşveren Birim Şefi Emre Türeyen, Kastamonu İş-Kur İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Kesmeci ve İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri katıldı.

İŞKUR ve SGK yetkililerinin ortak sunumu ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Türkiye genelinde başlatılan 2019 yılı istihdam seferberliği ve teşvikler ile ilgili İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri bilgilendirildi.

Teşvikler ve İŞKUR uygulamaları ile ilgili bilgi veren Kastamonu SGK İş veren Birim Şefi Emre Türeyen, ‘Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen 2019 yılı istihdam seferliğinin amacı istihdamın artırılması ve en önemlisi de istihdamı kalıcı hale getirmektir. İŞKUR ‘un işverenlere sağladığı birçok teşvik paketleri var. İşverenlerimizin bu paketlerden yararlanması için işe alacakları personellerin İŞKUR kaydının aktif ve güncel olması gerekiyor. Bunun dışında işverenlerin SGK borçlarının da bulunmaması gerekiyor’ dedi.

İstihdamın kalıcı hale gelmesine yönelik devletin sağladığı teşvikler hakkında bilgi veren İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Kesmeci,, ‘ Mesleki beceri geliştirme teşvikleri kapsamında, işbaşı eğitim programı başta geliyor. İşbaşı eğitim programında personellere tecrübe kazandırılması amaçlanıyor. 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında sağlanan teşvikler hem işverenler için hem de personeller için olumlu sonuçlar veriyor’ dedi.

İşverenlere sağladığı birçok teşvik paketlerinin var olduğunu belirten Kastamonu Üniversitesi TSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Orhan Kandemir, ‘’ Yeni istihdama ücret Desteği iş verenler, Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her İlave istihdam için, 3 ay prim ve verginin yanında ücret de ödemiyor, Kısa Çalışma Ödeneği işyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumda kalan işverenlere 3 ay boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanlarının ücreti Devlet ödeyecek, Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, SGK primlerini düzenli ödeyen iş verenlere 5 puanlık indirim Devletten olacak, Önce İşbaşı Eğitim sonra istihdam Desteği İşbaşı Eğitim Programları iş verenlere ve iş arayanlara fırsatlar sunmaya devam ediyor iş başı eğitim programlarına katılan kursiyerlerin 3 ay imalat ve bilişim sektörüne 6 Ay siber güvenlik, kodlama yenilenebilir enerji gibi stratejik alanlarda 9 ay boyunca ücret ve sigorta desteği Devletten olacak, Yeni İstihdamın SGK primine, Vergisine Destek İşverenler Aralık 2020’ye kadar her yeni istihdam için 12 ay sürecince SGK primlerini ve vergileri ödemiyor. Kadın, genç ve engelli istihdamında ise daha yüksek tutarlarda prim desteği olacak. Asgari Ücret Desteği, 2019 yılı 12 ay süreyle çalışan sayısı 500’e kadar olan işverenlere aylık 150 TL, 500 ve  üzeri çalışanı olan iş verenlere aylık 101 asgari ücret desteği veriliyor. Kalkınmaya İlave Destek kalkınmada öncelikli 51 ilde işverenler tarafından ödenmesi gereken SGK primlerinin 5 puanlık indirimine ilave olarak 6 puanlık ek indirim Devletten olacak. İhtiyacınıza Uygun Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) kapsamında iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü hazırlamak için 8 aya kadar mesleki eğitim kursları düzenleniyor. Kursiyerlerin ücretleri ve sigortaları devlet tarafından ödeneceğini belirtti.