TOBB Okul Projemiz Faaliyette

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak.

81 ile 81 okul kampanyasında son noktaya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), eğitimde yeni bir projeye imza attı. Odaların ve Borsaların bulunduğu 154 ilçeye TOBB okul yapacak.

Bu kapsamda İnebolu ilçemizde de eski İsmetpaşa İlkokulu olarak bilinen şuanda İnebolu İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veren bina odamız katkılarıyla yıkılarak yeniden yapılacak.

1963 yılında 850 m2 lik bir arsa üzerinde tek katlı olarak inşa edilen 546 m2 alana sahip okul binası 1983 yılında ikinci kat ilavesi yapılarak ilçemiz eğitim öğretimine kazandırılmıştı. İmam Hatip Ortaokulu olarak faaliyet yürütülen binanın TOBB tarafından yıkılarak yerine 2 katlı 6 derslik yeni bir okul yapacağız. Bu aşamada oda olarak yıkımını da üstlendiğimiz eski okulun yıkım ihalesi ilana çıkmış olup çalışmalar devam etmektedir. En kısa sürede yıkım işlemlerinin tamamlanmasına müteakip yapım işi için ihaleye çıkılacaktır. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.