İnebolu Kuzu Kestanesi Coğrafi İşaret Tescili Aldı

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 08.01.2022 tarihinde Tür Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret Tescili için başvurusunu yapmış olduğumuz İnebolu Kuzu Kestane ürünü için 19.07.2023 tarihinde koruma altına alınarak 01.08.2023 tarih ve 154 sayılı Coğrafi İşaretli Ürünler bülteninde yayınlanarak ilçemize ait ikinci coğrafi işaretli ürünü tescillemiş olduk.

İnebolu, Türkiye'nin tarih kokan ilçelerinden biri olarak, zengin kültürel mirası ve geleneksel ürünleriyle tanınırken, bu değerlerini koruma ve geleceğe taşıma yolundaki çabalarına bir yenisini ekledi. İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası, kasabanın eşsiz lezzetlerinden biri olan "İnebolu Kuzu Kestane" ürünü için coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu.

Geleneksel İnebolu mutfağının bir yansıması olan "İnebolu Kuzu Kestane," yüzyıllardır ilçemizin yerel yaşam tarzını ve kültürünü yansıtan benzersiz bir lezzet olarak biliniyor. İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda elde edilen coğrafi işaret tescili, bu özgün ürünün sadece İnebolu'ya özgü olduğunu ve kasabanın doğal zenginliklerinin bir yansıması olduğunu belgelemektedir.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İŞERİ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İnebolu Kuzu Kestane" ürününün coğrafi işaret tescili ile ilçemizin değerlerini koruma misyonlarına bir adım daha yaklaştıklarını belirtti. Aynı zamanda İnebolu'nun zengin mutfağının ve el sanatlarının ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bu tescil, İnebolu'nun sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda kültürel mirasın ve el emeğinin korunmasındaki kararlılığını da vurgulamaktadır. "İnebolu Kuzu Kestane" ürününün coğrafi işaret tescili, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini gelecek nesillere taşıma amacının bir parçası olarak öne çıkmaktadır.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası, "İnebolu Kuzu Kestane" ürününün coğrafi işaret tescili ile geleneksel lezzetlerin ve el sanatlarının sürdürülebilirliğine verdiği destekle, İnebolu'nun kültürel zenginliğini daha da güçlendirmeye devam edecektir. Bu adım, ilçemizin gelecekteki nesillere aktaracağı mirasın değerini ve önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir.